Бъдещата най-висока сграда в град Варна, впечатляващ небостъргач с височина от 140 метра.
Мястото, отредено за Astral Tower, не е избрано случайно – то е резултат на градоустройствени проучвания и анализи на слънцестоенето. Локацията е такава, че от една страна да е на пешеходно разстояние до важните административни и обществени сгради в града и, от друга, да е максимално отдалечена от централното ядро на града и историческия център.
 • 40
  Етажа в най-високата част
 • 140 м
  Височина на най-високата част
 • 115 587 кв.м
  Разгъната застроена площ
Жилищни и офис етажи
Хотелска част
Търговски център
Подземен паркинг
Изглед от бул. Цар Освободител
Изглед от ул. Битоля
За проекта
Проектът е дело на архитектурно студио STARH, носител на множество награди и номинации за работата на местно и международно ниво.

Проектът се развива основно в два свързани по между си обема с почти еднакъв размер – вертикален и хоризонтален. Самият дизайн е постигнат след множество търсения и концепции за правилните форма и пропорция според контекста. Основен приоритет е създаването на една хуманна и деликатна, но в същото време характерна и съвременна визия.

Хоризонталната сграда е 10-етажнa и се състои от 5 входа, с търговски обекти на първите 4 етажа и апартаменти над тях. Небостъргачът е свързан с тази сграда посредством топла връзка с богато озеленена покривна тераса, осигуряваща визуален комфорт и ежедневната нужда от директен достъп с природата.
Функционално зониране
 • 1-ви до 4-ти етаж
  Търговски център, хранителен магазин, фитнес, ресторант и кафене, здравни услуги и банкови офиси.
  1-4
 • 5-ти до 12-ти етаж
  Бутиков 4-звезден хотел.
  5-12
 • 13-ти до 39-ти етаж
  Двустайни, тристайни, четиристайни апартаменти и панорамни офиси.
  13-39
 • 40-и етаж
  Тераса със свободен достъп, осигуряваща панорамна гледка към целия град.
  40
 • Местоположение и комуникация
  Комплексът е разположен в отличен, комуникативен район на две от главните градски артерии и в непосредствена близост до хипермаркет LIDL и МБАЛ "Света Анна-Варна". Ситуиран е на пешеходно разстояние от централната част на морската столица.
 • Устойчивост и иновативност
  В комплекса са заложени иновативни строителни технологии, най-новите системи за енергоефективност, за контрола на топлината и вентилацията, високоскоростни асансьори, интелигентна система за сметосъбиране и интегрирано, ефектно LED осветление по фасадата - светлинен дизайн, който в тъмните часове ще се превръща в светлинно шоу. Изпълнението на довършителните работи ще е от най-високо ниво, с материали от най-висок клас.
 • Мултифункционалност
  Концепцията на Astral Tower, като мултифункционална сграда, е дa предложи начин на живот, който е в синхрон с променящата се динамика на съвремието ни. Централизирането на ежедневни дейности на едно място позволява на обитателя да спести енергията и времето си максимално в един ден, за да може да ги пренасочи за лични интереси, семейство и почивка.
От високите етажи на небостъргача ще се разкрива невероятната 360-градусова панорама към морето и цялата морска столица.
Продажби
Свободни обекти за продажба, директно от строителя, без комисиона от купувача.

ВСК ООД - Офис Варна:
E-mail: sales@vsk-bg.com
Мобилен: +359 882 409 575
© 2023 ВСК ООД
Всички права запазени.