A powerful architecture & Construction theme. Construct your website in the perfect Ratio.
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula
Title Image

SFS Residence Sea Forest Stone

ВСК ООД / SFS Residence Sea Forest Stone

SFS Residence Sea Forest Stone

SFS Residence Sea Forest Stone е ситуирана във ваканционната част на Варна, в близост до Черно Море в имот със силна денивелация от запад на изток с девствен ландшафт, съдържащ в себе си ценни дървесни видове и естествени скални образувания. Най- голямото предизвикателство пред нас бе създаването на съвременна, органична сграда, която да се впише с лекота в контекста на средата. Да изглежда лека, ефирна и ненатрапчива, да работи заедно с всички елементи на ландшафта без да доминира.

В план сградата представлява издължен правоъгълник, ситуиран в най-високата западна част на имота. Функционално SFS е развита на 5 жилищни етажа и един приземен, предвиден за паркиране. На всеки от жилищните етажи са разположени по 7 апартамента, разделени на два входа. Апартаментите са с правилна, ортогонална форма и големина от 55 до 118кв.м. Всички са с благоприятно географско изложение и морска панорама. Лоджиите и големите витрини осигуряват максимален контакт с природата и морето.

Дизайна на сградата е продължение на чистата и ясна форма в план и представлява паралелепипед, от който са отнети елементи в ъглите и централните зони. Използваните два материала- стъкло и финландско термо дъвро придават модерен вид на сградата и спомагат за нейното хармонично вписване в заобикалящата среда.

Клиент: Частно лице
Функционален тип: Жилищна сграда
Местоположение: България, гр. Варна
Разгъната застроена площ: 3 600 кв.м
Година на проектиране: 2016
Награди:
Победител в категория Зелена архитектура на Американските архитектурни награди – 2017
Специална награда на Architizer A+Award 2017
АРХИНОВА 2016 – категория Многофамилни жилищни сгради – Първа награда за SFS Residence
Награда от Годишната изложба на Камарата на архитектите на Румъния A_DA 2016 за SFS Residence
Лауреат на XIV Световно Трианале на Архитектурата INTERARCH 2015– сребърен медал, почетна диплома и специална награда на посланика на Япония в София.

ЛОКАЦИЯ

Архитект:

STARH арх. Светослав Станиславов

РЗП:

... кв. м.

Година:

2020

Категория:

Настоящи